Kamerkoor Rondo Carmina Burana
23.06.2017 - 23.06.2017

Levendige uitvoering Carmina Burana van Carl Orff

Utrecht- Houtens Kamerkoor Rondo viert in 2017 zijn derde lustrum met het uitvoeren van de Carmina Burana van Orff. Dat doet het koor echter niet alleen. Samen met het Nieuwegeins Kamerkoor, het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest, het Utrechts Kinderkoor en drie solisten staat er een aantal concerten gepland op bijzondere locaties op 23, 24 en 25 juni in de regio. Op vrijdag 23 juni vindt de uitvoering plaats in de Janskerk in Utrecht. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans de Munnik.

O Fortuna

Al sinds de eerste opvoering in 1937 spreekt dit werk een breed publiek aan, zowel jong als oud. De melodie aan het begin van 'Star Wars', O Fortuna', klinkt iedereen bekend in de oren. Orff selecteerde een aantal lyrische gedichten en schreef er zijn eigen muziek bij. De verhalen gaan over thema's als het leven, de dood, het lot en vooral de liefde. Motto van het stuk is: het leven is als een rad van fortuin. Soms heb je geluk, soms zit je in de put. Geniet daarom van de geluksmomenten, ze duren vaak maar even.

Belevenis

De Carmina Burana verveelt geen minuut, er is altijd wel iets te horen of te zien en te beleven. Om het werk volledig tot zijn recht te laten komen, wordt het orkest uitgebreid met extra koperblazers, slagwerk en vleugel. Speciale instrumenten, zoals klokkenspel, castagnetten en buisklokken, ondersteunen de koren en solisten. De solisten zijn: Gonnie van Heugten (sopraan), Jeroen de Vaal (tenor) en Joep van Geffen (bariton).

Concert

Vrijdag 23 juni 2017, 20.00 uur

Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht

Toegang: € 17,50 voorverkoop(tot 22 juni), € 20,00 aan de zaal;

jongeren tot 16 jaar € 7,50

Voor info en bestellen kaarten: www.kamerkoorrondo.nl